Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Potom 500 millió hiányzik a szigetszentmiklósi stadionból

Potom 500 millió hiányzik a szigetszentmiklósi stadionból

Az elmúlt időszakban a sajtó többször is foglalkozott a szigetszentmiklósi 3,5 milliárdos összköltségvetésű stadionprojekt körüli problémákkal. A hírek szerint leállt a beruházás, kifizetetlen számlák vannak, a focicsapat pedig a tavaszi idényben már a megye I-ben való részvételtől is visszalépett. Potoczki Tamás, a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének (SzTK) ügyvezetője az mfor.hu munkatársának mesélt a beruházás jövőjéről és arról, hogy mi vezetett a jelenlegi helyzetig. Potoczki Tamás szerint:

  • “A városvezetés ráadásul a projekt legelején megmondta, hogy nem fog tudni anyagi támogatást nyújtani, így ezt mi végig tiszteletben is tartottuk.”
  • “Amikor láttuk, hogy probléma lesz az önerővel a második ütemnél, egyből keresni kezdtük a megoldást. A 250-300 milliós részszámlák kifizetése nehézségekbe ütközött, mivel sem a saját, sem pedig más banknál nem kaptunk hitelt, senki sem adott kölcsönt – annak ellenére sem, hogy a megítélt támogatás már az MLSZ-nél lévő zárolt számlán volt. Végül sokadik próbálkozásra az MKB Bankkal sikerült egy megfelelő koncepciót kialakítani. Ez volt tavaly októberben. A vállalkozóval pedig eközben úgy döntöttünk, hogy amíg nincs hitelforrás, addig egy időre leállítjuk az építkezést.”
  • Az I. ütemből egy 50 millió forint értékű kivitelezési munka nincs még megcsinálva. “Ez a probléma mára megoldódni látszik, ezután be is fejeződhet az I. ütem, amiből a pályák már készen vannak, egyedül a fű nincs lerakva; ennyi hiányzik csak.”
  • “Tehát az, hogy évek óta áll a beruházás, egy nagy kalap hazugság. Ez nem igaz.”
  • “Jelenleg az egész projektben egy közel 500 millió forintos lyuk van, ennyi hiányzik a történetből. Ez kevesebb, mint az egész beruházás áfája, tehát a kormány lényegében egyik zsebéből a másikba tenné ezt az összeget, hiszen erről beszélünk, ami kell a történethez. Ebben kértünk, kérünk segítséget, van is beadva kérelmünk a kormányhoz.”