Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem kerül rácsok mögé Geréb Ágnes

Nem kerül rácsok mögé Geréb Ágnes

Geréb Ágnesnek mégsem kell most megkezdenie a kiszabott két éves fogházbüntetés letöltését. A doktornőnek a korábbi tájékoztatás szerint március 6-án kellett volna börtönbe vonulnia, de az Igazságügyi Minisztérium a büntetés végrehajtásának elhalasztásáról rendelkezett, amely az elnöki döntésig tart – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A tizennégy éve húzódó eljárássorozat a dr. Áder János köztársasági elnökhöz benyújtott kegyelmi kérelem elbírálásával zárul majd le.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 2003-as és egy 2007-es otthonszülés miatt börtönbüntetést kapott a bába és szülész-nőgyógyász, miután elutasította perújítási kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla. Két év letöltendő fogházra ítélték. Az első esetben egy ikerpár egyik tagja vesztette életét, a második esetben pedig szülés közben elakadt a csecsemő válla, és az anyukát kivérezve szállították kórházba.