Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ismét előzetesbe került Czeglédy Csaba

Ismét előzetesbe került Czeglédy Csaba

30 napra újra előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba – döntött hétfőn a Szegedi Járásbíróság – írj a hvg.hu. A portál úgy értesült, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

A vádhatóság szerint, hogy a képviselőjelöltként szerzett mentelmi jog, amely “időlegesen az eljárás akadályát képezte”, ezért kénytelenek voltak kiengedni, “nem eredményezett változást azokban a körülményekben, amelyek az előzetes letartóztatást indokolják” – olvasható a cikkben.

Ez a “jogállamiság eltiprása” – közölte Czeglédy, mielőtt elvezették a tárgyalást követően, a politikust nem engedték a médiának nyilatkozni.

Czeglédy Csaba Vas megye 1. számú egyéni választókerületében, Szombathelyen indul független jelöltként, nyilvántartásba vétele csütörtökön vált jogerőssé. Mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta a Nemzeti Választási Bizottság-nál pénteken, mert a jelölt és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán.

Czeglédy azzal, hogy ismét előzetesbe került, nem fog tudni részt venni a választási kampányban.