Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Juhász Péterék mégsem éltek vissza a gyülekezési joggal Putyin látogatásakor

Juhász Péterék mégsem éltek vissza a gyülekezési joggal Putyin látogatásakor

Az orosz elnök elleni tüntetésért 90 ezer forint pénzbírságot kapott az Együtt elnöke, de most kiderült, hogy jogtalanul.

A bíróság jogerősen megszüntette a gyülekezési joggal való visszaélés ügyében indított eljárást Juhász Péterrel, az Együtt elnökével szemben – írja a hvg.hu.

A BRFK tavaly augusztusban azt állapította meg, hogy Juhász Péter visszaélt a gyülekezési joggal a Putyin látogatása elleni tüntetésen, ezért 90 ezer forint pénzbírságot szabott ki, amit most eltöröltek.

A lap az Együtt közleményét idézi: a Pesti Központi Kerületi Bíróság friss, jogerős végzése szerint Juhász Péter csupán a „Putyin újra Magyarországon, első mobiltüntetés” című demonstráció helyszínére érve szerezhetett tudomást arról, hogy a korábban bejelentett helyszínen nem tudják elérni a rendezvény célját. A rendőrség lezárása gátolta a véleménynyilvánításuk szabadságát, hiszen úgy kerítették el a helyszínt, hogy a résztvevők nem láthatják az orosz elnök érkező konvoját. Ezért joggal és okszerűen ment át gyors reagálással az Együtt elnöke a tüntetőkkel a Puskás Ferenc Stadion gépkocsibejárata mellé. Mindemellett a bíróság szerint Juhász Péter tájékoztatta a helyszínt biztosítókat, hogy tovább fognak haladni, így jogszerűen vonultak tovább.

Borítókép: Juhász Péter Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatásakor a Papp László Sportarénánál 2017 augusztusában. Fotó: Veres Viktor / Zoom.hu