Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Karácsony Gergely bejelentette a saját rezsicsökkentését

Karácsony Gergely bejelentette a saját rezsicsökkentését

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje ismertette a saját miniszterelnöki programját, amiben van néhány hangzatos állítás, de nem tűnik a földtől elrugaszkodottnak.

Létrehozna egy antikorrupciós ügyészséget, amelynek munkája eredményeként azt remélik, hogy vagyonelkobzások formájában vissza tudják szerezni a magánkezekbe vándorolt közpénzeket, amiből aztán valóban fejleszteni tudják Magyarországot.

Ezekből a pénzekből fejlesztenék például az oktatást és az egészségügyet, kiegészítve uniós forrásokkal.

Igyekezne szűkíteni a szakadékot a nyugdíjasok között, jelentős nyugdíjemelést vezetne be, különösen azok körében, akik 100 ezer forintnál kevesebb nyugdíjat kapnak.

Az oktatásra befektetésként tekint, az első diploma megszerzéséig ingyenes lenne az oktatás, csökkentenék a tananyag mennyiségét, növelnék az iskolák hatékonyságát, és elérnék, hogy a tanári pálya vonzó karrierlehetőség legyen.

Bejelentette a saját rezsicsökkentését, ami nagy vonalakban azt jelenti, hogy átlagfogyasztásig 30 százalékkal csökkentenék a díjakat, egyébként meg uniós forrásokból támogatási programokat indítanának, amelyek a szigetelések, a nyílászárók, valamint a fűtési rendszerek korszerűsítésére irányulnának. Így a megtakarítás a felhasznált energia mennyiségében mutatkozna meg.

Viszont talán a legfontosabb, hogy a hatalomra kerülésük esetén népszavazást írnának ki az 1989-es alkotmány visszaállításáról, és ha ez összejön, akkor új alkotmány kidolgozásába kezdenének bele.

(HVG)