Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pöcegödör, mérgező cukorka, söpredék – ebbe a társaságba érkezett meg Orbán Viktor

Pöcegödör, mérgező cukorka, söpredék – ebbe a társaságba érkezett meg Orbán Viktor

Korábban ugyan több jel is arra mutatott, hogy a hódmezővásárhelyi választási vereség után a Fidesz visszavesz a sorosozásból, de Orbán Viktor mai rádióbeszédében világossá tette, hogy esze ágában sincs lejönni a témáról. Péntek reggel nemcsak sorosozott, de sértő hasonlattal rúgott bele ismét a bevándorlókba.

Ha egyszer bejönnek a bevándorlók, nem lehet „kitenni” őket. „Ha a fogkrém kijön a tubusból, nincs ember, aki visszategye” – mondta a közrádióban Orbán Viktor.

A fogkrémes hasonlattal Orbán igen illusztris társaságba került: azok közé, akik politikusként az elmúlt hónapokban, években megalázták, dehumanizálták a menekülteket, bevándorlókat és az illegális bevándorlókat.

Még az elnökválasztási kampányban Donald Trump Jr. a Twitterre tett ki egy cukorkákkal teli tálat ábrázoló fotót, a következő szöveggel. „Elmondtam neked, mindössze három megölne. Vennél egy maroknyit? Ez a szíriai menekültproblémánk”.

A Twitter-poszt még elérhető, a kép már nem, mivel annak készítője –akitől Trump fia lopta az „illusztrációt” – levetette azt. Az különösen ironikus, hogy a fotós, a brit-görög David Kittos gyerekként maga is menekült volt, a török megszállás elől menekülve költözött családjával Ciprusról Angliába.

Donald Trump tavaly decemberben egy beszédében hasonlította a vízumlottóval az USA-ba érkezőket szeméthez.

„A legrosszabb embereiket adják nekünk. Belerakják őket egy szemetesbe… kiveszik a legrosszabbat a legrosszabból és azt mondják, gratulálunk, mehettek az Államokba” – mondta az FBI akadémiája végzősei előtt.

Idén januárban Trump „pöcegödör országoknak” nevezte az Egyesült Államokba érkező haiti, salvadori és afrikai bevándorlók szülőhazáit, miközben törvényhozókkal vitatkozott csütörtökön a Fehér Házban a bevándorlásról.

Február közepén pedig egy New Jersey-i kisváros alpolgármesterének kellett lemondania, miután megosztott a Facebook-oldalán egy posztot, amelyben az illegális bevándorlókat veszett mosómedvékhez hasonlította

Ez egy olyan szöveg, amely már Trump kampánya óta terjedt támogatói körében, és arról szól, hogy az elnök egy olyan „rágcsálóirtó”, aki hajlandó elvégezni a piszkos munkát.

De nemcsak a tengerentúlon találkozhatunk ilyen megalázó kijelentésekkel, Orbán holland szövetségese, az iszlamofób Geert Wilders tavaly egy ilyen megállapítással rúgta be választási kampányát:

„Nem mind söpredék. De a marokkóiak nagyobb része söpredék. Miattuk nem biztonságosak a holland utcák, mégse foglalkozik velük senki komolyan” – mondta a holland szélsőséges politikus, aki január végén Magyarországon is bemutatta könyvét, a kormányfő pedig meghívta ebédre.