Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor pirotechnikát akar a magyar stadionokba

Orbán Viktor pirotechnikát akar a magyar stadionokba

Nagyon ritkán tesznek fel értelmezhető kérdéseket magyar focival kapcsolatban Orbán Viktornak, de miskolci látogatása során az amigeleken.hu diósgyőri szurkolói portálnak sikerült: “Felvetettük neki, hogy a pirotechnika nagyon hiányzik a stadionokból, erre azt válaszolta, hogy neki is, mert nem igazi a hangulat nélküle. Nem érti, hogy az MLSZ miért tiltja. Én felhívtam a figyelmét rá, hogy ezt törvény szabályozza, erre volt a reakciója, hogy ha az MLSZ benyújtana egy módosítást, akkor ők megszavaznák” – írja az oldal.

A helyzet azért vicces, mert a lelátói pirotechnikát egy 2011-es kormányrendelet tiltotta be végleg a magyar lelátókon, azóta csak súlyos büntetések árán használható, 2011-ben pedig épp Orbán Viktor volt már az ország miniszterelnöke.

Ami még érdekes, hogy az MLSZ amúgy nem nyújthat be módosítást a magyar parlamentbe.

A lelátói pirotechnikát egyébként a FIFA úgy általában nem javasolja, de a valóság ezzel szemben az, hogy Anglián kívül gyakorlatilag mindenhol nagy lelkesedéssel használják a szurkolók az egész világon.