Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Felfüggesztették Czeglédy Csaba mentelmi jogát

Felfüggesztették Czeglédy Csaba mentelmi jogát

Czeglédy Csaba Vas megye 1. számú egyéni választókerületében, Szombathelyen indul független jelöltként, nyilvántartásba vétele csütörtökön vált jogerőssé. Mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta a Nemzeti Választási Bizottság-nál pénteken, mert a jelölt és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán.

Polt Péter roppant gyorsnak bizonyult a Czeglédy-ügyben

Polt Péter roppant gyorsnak bizonyult a Czeglédy-ügyben Már kezdeményezte is Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését. Polt Péter ezúttal nem sokat teketóriázott. A legfőbb ügyész ugyanis azon melegében kezdeményezte Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését. A kérdésben délután kettőkor dönt a Nemzeti Választási Bizottság.

Az NVB következetes gyakorlatát folytatva pénteki ülésén azért függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Czeglédy csütörtökön szabadult az előzetes letartóztatásból. Ezek után a HírTv Egyenesen Kálmán Olgával című műsorának vendége volt, ahol elmondta: rémálomszerű volt előzetesbe kerülni. Ugyanakkor kizárólag rendes emberekkel találkozott a büntetés-végrehajtás dolgozói között.

Megjegyezte arra akarták rávenni, hogy valljon baloldali politikusokra, például Gyurcsány Ferencre.

(MTI)