Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Visszatért a Földre három űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról

Visszatért a Földre három űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról

Sikeresen földet ért szerdán Kazahsztánban az az űrkapszula, amellyel visszatért a Földre két amerikai és egy orosz űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról.

Joe Acaba és Mark Vande Hei, a NASA amerikai űrügynökség asztronautái és a Roszkoszmosz orosz űrhivatal kozmonautája, Alekszandr Miszurkin több mint öt hónapot töltött az űrben.

Dzsezkazgan, 2018. február 28.
Az orosz Szojuz MS-06 ûrhajó leszállóegysége ejtõernyõvel fékezve földet ér Joe Acaba és Mark Vande Hei, a NASA amerikai ûrügynökség asztronautáival és a Roszkoszmosz orosz ûrhivatal kozmonautájával, Alekszandr Miszurkinnal a fedélzetén a kazahsztáni sztyeppén, Dzsezkazgan térségében 2018. február 28-án. (MTI/EPA/NASApool/Alekszandr Nyemenov)

A Nemzetközi Űrállomás fedélzetén jelenleg hárman tartózkodnak. A parancsnokságot az orosz Anton Skaplerov vette át. Rajta kívül még az amerikai Scott Tingle és a japán Kanai Norisige dolgozik az űrállomáson. Március elején három újabb ember csatlakozik majd hozzájuk; az amerikai Andrew Feustel és Richard Arnold mellett az orosz Oleg Artemjev utazik majd a 400 kilométeres magasságban keringő űrállomásra. (MTI)