Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Késelés a Fradi-stadionban: 18 ember ellen emeltek vádat

Késelés a Fradi-stadionban: 18 ember ellen emeltek vádat

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség összesen tizennyolc személlyel szemben nyújtott be vádiratot aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt.

A vádlottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösség tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában 2017. november 4-én megrendezett FTC-DVSC férfi, NB1-es futballmérkőzésen.

A mérkőzés szünetében egy kb. harminc-ötven fős csoport tagjaként – miközben többen az arcukat különböző módon eltakarták – rátámadtak egy szurkolói csoport vezetőjére és egy tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett szurkolói csoport a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

Kubatovnak tudnia kellett, hogy lincselés lehet a Fradi-meccsen

Futballünnepet szervezett november első hétvégéjére a Ferencváros, mégsem arról beszél az ország: miközben a Fradi keménymagja három és fél év után visszatért a lelátóra, a meccs alatt akkora balhé volt, hogy három embert mentővel kellett elvinni, ezek közül kettőt szúrt sebbel.

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport kitartóan bántalmazta, ütötte, rúgta őket, egyiküket többször megtaposták.

Az egyik sértett ennek következtében könnyebb, a másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A súlyosan megsérült férfi esetében maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A surranópályán engedték be a Fradi-meccsen meglincselt férfit

A surranópályán engedték be a Fradi-meccsen meglincselt férfit A Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélgetett Belénessy Csaba újságíróval és civilben Fradi-drukkerrel Szombathy Pál a szombati FTC-Debrecen bajnoki alatt történt késeléses-lincseléses botránnyal, amikor vágóképként a meccs előtt készült felvételeket játszottak be.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, kilenc terhelt esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, valamint ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe történő belépéstől.

(Ügyészség)