Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hatalmas pofont kapott Andy Vajna és a magyar kormány kaszinóügyben

Hatalmas pofont kapott Andy Vajna és a magyar kormány kaszinóügyben

Az Európai Bíróság ítélete szerint a magyarországi hagyományos játékkaszinók üzemeltetésére irányuló koncessziók kiadására és az online kaszinójátékok szervezésére vonatkozó hazai szabályozás nem egyeztethető össze a szolgáltatásnyújtás szabadsága elvével – vagyis a kiosztott online kaszinóengedélyek jogszabályi alapja kérdőjeleződött meg.

A Európai Bíróság szerda reggel a Zoom.hu-nak is elküldött közleménye szerint a hazai szerencsejáték-piac ezen szegmense ugyanis hátrányos megkülönböztetéseket alkalmaz a piacon jelen lévő külföldi szereplőkkel szemben. Ez leginkább természetesen a fővárosban öt kaszinót üzemeltető Andy Vajnát és Szima Gábort, valamit a Seszták Miklós közelinek mondott Treff Klub Kft-t érinti, utóbbi ma már Győrben és Pécsen is működtet egy-egy termet.

E körből is különösen Andy Vajna vállalkozásai lehetnek fókuszban, hiszen a kormánybiztos szép lassan elindított egy online kaszinót is, így egészen eddig érvényben lévő szabályozás szerint cége üzemeltethetett legálisan online kaszinót Magyarországon.

Az Európai Bíróság megrendítő pofont osztott ki a kaszinókoncessziók hazai kiadása miatt

Az Európai Bíróság megrendítő pofont osztott ki a kaszinókoncessziók hazai kiadása miatt Az Európai Bíróság ítélete szerint az élő kaszinók és az online kaszinók koncessziójának kiosztása sem egyeztethető össze az uniós joggal. A brit Sportig Odds által indított perben sorozatot mélyütéseket mért Magyarországra a szervezet. Hozzá kell nyúlni a hazai szabályozáshoz.