Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A körúti robbantó apja szerint valaki „odatette” a helyszínre fia DNS-ét

A körúti robbantó apja szerint valaki „odatette” a helyszínre fia DNS-ét

Nyilatkozott a Zoom.hu-nak a 2016 szeptemberében történt Teréz körúti robbantással vádolt P. László apja. A férfi szerint egyértelmű, hogy fia ártatlan, és hogy ott sem volt a helyszínen a merénylet idején.

Az apa sok meredek állítást megfogalmazott, szerinte:

  • a rendőrök manipulálták a bizonyítékokat;
  • a fia kapott valami szert a börtönben, amitől megváltozott, és ami miatt bevallotta a robbantást;
  • a fia valójában nem fért hozzá ahhoz a számítógéphez, amelyen a rendőrök megtalálták a körúti bomba pontos leírását, és amelyről a vád szerint P. egymillió eurót követelve zsarolólevelet írt a belügyminisztériumnak;
  • valakik „odatették” a robbantás helyszínére a fia DNS-ét.

P. László pere január végén kezdődött. A vád szerint a 25 éves homokkomáromi férfi másfél éve azért robbantott bombát két rendőr mellett a Teréz körúton, hogy megszerezze a fegyverüket. Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével és más bűncselekményekért emelt vádat ellene. Akár életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Kihallgatásai alatt P. László egy alkalommal kijelentette, neki nem kell ügyvéd, sem kirendelt, sem más, mert azok „ki vannak képezve ellene”. Máskor pedig azért tagadta meg a válaszadást egy neki nem tetsző kérdésre, mert attól fél, lehallgatják a gondolatait. Szerinte egy chipet építhettek a fejébe, amikor kórházban volt, és ezzel a módszerrel akarták megfigyelni azok, akik korábban is követték és megfigyelték. Egy másik alkalommal pedig már azt sem zárta ki, hogy „valami földönkívüli dolog van az egészben”.

P. László pere hétfőn folytatódik, aznap várhatóan apja is tanúvallomás tesz majd a Fővárosi Törvényszék előtt.