Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Marton László visszatér a közéletbe

Marton László visszatér a közéletbe

Újra munkát kaphat a szexuális zaklatásokkal vádolt Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, Marton László. A Független Hírügynökség értesülései szerint Martont két helyre is hívták rendezni: Veszprémbe, ahol egykori tanítványa, Oberfrank Pál az igazgató, valamint a Rózsavölgyi Színpadra, ahol Zimányi Zsófia irányítása mellett mutatnak be darabokat.

Marton Lászlóval kapcsolatos botrány tavaly összel robbant. A #metoo-kampány kapcsán elsőként Sárosdi Lilla írt arról, hogy mintegy két évtizede zaklatás áldozata lett, amelynek elkövetőjeként később Marton Lászlót, a Vígszínház korábbi igazgatóját nevezete meg. Marton először tagadott mindent, perrel fenyegetett, majd előbb a vígszínházi főrendezői posztjáról mondott le, aztán bejelentette, nem ad további órákat a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A rendező mellett több közismert pályatársa is kiállt, ugyanakkor több korábbi áldozata is kilépett a nyilvánosság elé, a Vígszínházból pedig kirúgták. Marton végül megfogalmazott egy bocsánatkérést, amit Sárosdi Lilla elfogadott, példamutatónak tartotta a lépését.