Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kivágták a fákat a belváros egyik legszebb utcájában

Kivágták a fákat a belváros egyik legszebb utcájában

A Főkert munkatársai láncfűrészekkel nekiálltak kivágni a fákat kedden délelőtt a Semmelweis utcában.

Múlt héten a Zoom.hu számolt be róla elsőként, hogy hiába a lakók, az ellenzéki képviselők és a Levegő Munkacsoport tiltakozása, hamarosan az összes fát kivágják a belváros szinte egyetlen zöld közterületén, miután ehhez az V. kerület Tulajdonosi Bizottsága is hozzájárult.

Kivágják az összes fát a belváros egyik legszebb utcájában

Kivágják az összes fát a belváros egyik legszebb utcájában Hiába a lakók, az ellenzéki képviselők és a Levegő Munkacsoport tiltakozása, nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan az összes fát kivágják a belváros szinte egyetlen zöld közterületén. Az Astoria melletti Semmelweis utca régóta ismert fasoráról, amely üdítő színfoltot jelent a város közepén, nem mellesleg pedig a forgalmas kereszteződés levegőminőségén is javít.

Ez történt meg most kedd délelőtt, a fotókon is jól látszik, az utcát beborították a lenyesett faágak és kivágott rönkök.

További képekért kattintson! Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Az önkormányzat korábban – egy 2014-es szakvéleményre hivatkozva – azzal indokolta a fakivágást, hogy a növények lesújtó állapotban vannak.

A kivágott fák helyére újakat ültetnek.

További képekért kattintson! Fotó: Ivándi-Szabó Balázs