Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Se röntgen, se sebészet a költöző Sportkórházban

Se röntgen, se sebészet a költöző Sportkórházban

Mivel még mindig nem sikerült véglegesen átköltöznie az Országos Sportegészségügyi Intézetnek az új, Karolina úti telephelyére, a szakellátásra érkező betegeket, sportolókat egy másik szolgáltatóhoz irányítják, ha például röntgenre van szükség – tudta meg a Magyar Nemzet.

Nem csak a röntgen hiánya okoz bosszúságot a dolgozóknak és a betegeknek, a sebészet sem tudott még a Karolina úti telephelyre költözni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikáján végzik a Sportkórház sebészeti ellátását, a műtéteket. A lap forrása szerint havi egymillió forint körüli összeget fizethet a Sportkórház azért, hogy ott műthessék a betegeket, és március végéig még biztosan az Üllői úton lesznek a hasonló beavatkozások.

Az egyetemnél azt a választ kapták a lap megkeresésére, hogy az Országos Sportegészségügyi Intézet csaknem 1320 négyzetméter területű ingatlant használ a Külső Klinikai Tömbben (Üllői út 78.). Bérleti díjat nem fizetnek, de az ingatlanrészt az üzemeltetési, állagmegóvási költségek és a közüzemi szolgáltatási díjak arányos részének megfizetése mellett kapták meg, átmeneti használatra. Pontos összeget azonban nem közölt az intézmény.

Még tavaly márciusban jelentették be: a kormány döntése szerint a Sportkórház a volt Ortopédiai Klinika épületébe költözik a Karolina út 27. szám alá. Az Alkotás úti telephely épületeit pedig át kell adnia a terjeszkedő TF-nek. Az ingatlan felújítására és fejlesztésére tízmilliárd forintot különít majd el 2019-ig a kormány. A költözési határidő június 30. volt.