Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Karácsony Gergely: Nem látok esélyt a Jobbikkal való együttműködésre

Karácsony Gergely: Nem látok esélyt a Jobbikkal való együttműködésre

Karácsony Gergely, az MSZP-PM miniszterelnök-jelöltje a vásárhelyi választások utáni első sajtótájékoztatóján megválaszolta azt a kérdést, ami igazából mindenkit foglalkoztat. Ez pedig az volt, hogy lesz-e szervezett együttműködés a Jobbikkal, azaz visszaléptetnek-e a javukra jelöltet április 8-án? A politikus kérdésre válaszolva fejtette ki, hogy erre nem lát esélyt.

„Inkább a demokratikus ellenzéki oldalon van dolgunk, hogy megállapodjunk a közös jelöltről.

Mi korábban próbálkozunk tárgyalásokat folytatni a Jobbikkal, de ők elzárkóztak. Azt el tudom képzelni, hogy egy olyan független jelöltet támogassunk, akit a Jobbik is. Erre szeretnénk kérni mi is őket, álljanak Mellár Tamás mellé Pécsen, és Kész Zoltán mellé Veszprémben”– jelentette ki Karácsony Gergely. Ugyanakkor hozzátette, nem dőlnek a kardjukba, ha a Jobbik elviszi a szavazatokat a Fidesz elől. Szerinte most az a fontos, hogy a demokratikus pártokkal egyezzenek meg. Mint mondta: az LMP szavazói lassan a párt székháza elé mennek tüntetni, ha Szél Bernadették nem szállnak be az összefogásba.

Az LMP összefogásról tárgyalna az MSZP-vel és a Jobbikkal

Az LMP összefogásról tárgyalna az MSZP-vel és a Jobbikkal Tárgyalásokat kezdeményez az LMP az MSZP-vel és a Jobbikkal – írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a zöldpárt el tudna képzelni együttműködést a másik két ellenzéki erővel a 106 egyéni választókerületben.

Karácsony Gergely. Fotó: Veres Viktor

A miniszterelnök-jelölt hozzátette, a Fidesz a legszervezettebb kisebbség az országban, a vásárhelyiek megmutatták, hogy lehet őket legyőzni.

Az ottaniak nem vártak a csodára, inkább megcsinálták azt, ezért óriási köszönet járt neki. Karácsony szerint az összes időközi választás fontos, ezeket az utóbbi időben minden nagyvárosban az ellenzéki jelölt nyerte meg. A legfontosabb tanulság, hogy minél több embernek el kell mennie szavazni, így van esély leváltani a Fideszt. Hangsúlyozta, a vásárhelyi példa megmutatta, hogy órási esély van az ellenzék kezében. Minden demokratikus ellenzéki pártot várnak a március 15-ei tüntetésükre, köztük Márki-Zay Pétert is, ahol szeretné, ha a polgármester is felszólalna.

Gyurcsány továbbra sem közösködne a Jobbikkal

Gyurcsány továbbra sem közösködne a Jobbikkal Az LMP-vel, MSZP-vel igen, de a Jobbikkal továbbra sem hajlandó együttműködni a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, „ez az elmúlt nyolc év egyik legnehezebb kérdése”.

Gőgös Zoltán, az MSZP-elnökhelyettese a sajtótájékoztatón megjegyezte, itt az ideje, hogy Lázár János visszavonuljon a vadászkastélyába. Reméli, hogy április 8. után Kósa Lajos az anyja sertéstelepére vonulhat vissza.