Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Agyonlőttek egy szlovák oknyomozó újságírót és a barátnőjét

Agyonlőttek egy szlovák oknyomozó újságírót és a barátnőjét

Megöltek egy újságírót és a barátnőjét a szlovákiai Nagymácsédon. A rendőröket a család riasztotta, akik már egy hete nem tudtak kapcsolatba lépni a párral. A rendőrség nem sokkal éjfél előtt találta meg a 27 éves férfi és a nő holttestét, mindkét áldozaton lőtt sebek voltak – írja a pozsonyi Új Szó.

Az egyik áldozat Ján Kuciak, az Aktuality újság oknyomozó újságírója. Kuciak főként a Robert Fico vezette szlovák szociáldemokrata párt, a Smerhez közeli emberek adóügyeivel foglalkozott.

Ján Kuciak (fotó: Aktuality.sk)

Utolsó cikkét egy kétes hírű vállalkozóról, Marián Kočnerről írta. Az Új Szó szerint Kočner meg is fenyegette Kuciakot, amikor cikket írt arról, hogy a vállalkozó eladta lakását. Az újságíró azt szerette volna tudni Kočnertől, hogy az ellene folyó rendőrségi vizsgálat miatt válik-e meg a vagyonától. Kočner ekkor fenyegetőzni kezdett, azt ígérte, hogy ő is kiteregeti majd az újságíró és családja “mocskos” ügyeit. A fenyegetőzés ellen felszólalt az Aktuality főszerkesztője is.

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón elmondta, a rendőrség különös figyelmet szentel az ügy felderítésének, mivel Szlovákiában eddig nem történt hasonló eset, hogy egy újságírót – feltehetően – az által végzett nyomozás miatt gyilkolnak meg.