Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Több halottja is van a dél-jemeni öngyilkos merényletnek

Többen meghaltak, illetve megsebesültek a dél-jemeni Áden kikötővárosban egy gépkocsiba rejtett pokolgépekkel elkövetett kettős merényletben szombaton, írj az MTI helyi szemtanúk beszámolóira hivatkozva.

Szemtanúk szerint a kettős merénylet célpontja a terrorelhárító erők által használt egyik tábor volt a város délnyugati részében. Az ádeni Dzsumhuríja kórház vezetői elmondták: öt holttestet szállítottak a kórházba, többségük katona volt, valamint számos sebesültet, közöttük polgári személyeket.

A támadás elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára az általa működtetett Amak hírügynökségen keresztül.
A merénylet célpontja a terrorelhárító erők ádeni Tavahi körzetben lévő tábora volt, az Amak további részleteket nem közölt.

A detonáció polgári lakosok gépkocsiját rongálta meg a tábor környékén, a helyiek két nagy robbanásról számoltak be, elmondásuk szerint szürke füst gomolygott a helyszínen, mentők szállították el a sebesülteket.

Ez volt az első ilyen merénylet, amióta összecsapások törtek ki a múlt hónapban az Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök kormányához hű erők és szakadárok között Áden ellenőrzéséért.

Frissítés: Az MTI szerint tizennégy ember halt meg, negyven másik pedig megsebesült.

MTI