Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jogellenes volt az NNI razziája a szcientológia egyháznál

Jogellenes volt az NNI razziája a szcientológia egyháznál

Jogellenes volt a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) razziája a Magyarországi Szcientológia Egyháznál, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az akciót megalapozó határozatot – írta a Hvg.hu. Éppen ezért az NNI-nek vissza kell szolgáltatnia a több száz doboznyi jogellenesen lefoglalt iratot és informatikai eszközöket. A bírósági határozat szerint a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs.

Mint emlékezetes tavaly október 18-án zajlott az NNI akciója az egyház budapesti székházában. A Szcientológia Egyház és jogi képviselői panasszal éltek, és jelezték jogi kifogásaikat. A panaszt a Fővárosi Főügyészség ugyan elutasította, de a Bíróság végül mind az NNI, mind a Főügyészség határozatát hatályon kívül helyezte.

„Nyilvánvalóan nagyon örülünk a Bíróság döntésének, és reméljük, hogy az egész eljárás hamarosan lezárul” – nyilatkozta Miklovicz Attila, az egyház szóvivője.