Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

“Elvesztette” perújítási kérelmét az Aranykéz utcai robbantás felbújtója

“Elvesztette” perújítási kérelmét az Aranykéz utcai robbantás felbújtója

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János médiavállalkozó megölésének ügyében elítélt Portik Tamás perújítási kérelmét – tudta meg a Magyar Hírlap Csiha Gábortól, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivőjétől.

A lap a szombati számában emlékeztet, hogy a táblabíróság tavaly novemberben perújítási nyomozást rendelt el Portik jogi képviselőjének kezdeményezésére. A perújítási indítványban arra hivatkoztak, hogy a merényletek miatt életfogytig tartó szabadságvesztére ítélt Jozef Rohác több nyilatkoztában is utalt arra: nem Portik volt a felbujtója a robbantásnak, hanem az ukrán maffia. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozása során azonban nem merült fel olyan információ, amely indokolná a perújítást.

Portik jogi képviselője, Szikinger István a Magyar Hírlapnak elmondta: nem értenek egyet a táblabíróság döntésével, kitartanak kezdeményezésük mellett, és megfellebbezik a határozatot a Kúrián.