Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Al Jazeera: kézi vezérlésű a magyar kormánymédia

Magyar vonatkozása is volt az Al Jazeera Listening Post című legfrissebb, magyar idő szerint szombat délelőtt vetített adásának – írja az Index.hu. Lehozták Dan Nolan brit újságíró anyagát, aki a csatornának készített anyagot a sajtószabadságról.

A műsor talán legmarkánsabb részében több névtelen MTVA-s megszólaló is akadt. Ezekre, valamint egy elfogott levélre hivatkozva szerintük a Fidesz propagandagépezete abszolút kézi vezérlésű. Mert bár nem diktálják le a cikkeket a szerkesztőknek, de a politikailag kényes témáknál mindig kapnak instrukciókat, kulcsszavakat, amiket felhasználva kell megírni az anyagokat. Természetesen a miniszterelnökről vagy a kormányról soha nem lehet rosszat írni.

Ezzel kapcsolatban egyébként Dan Nolan meg is kereste Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkárát, de a politikus nem akart vele szóba állni. Ezután történt az a kínos eset Lázár János február 15-i kormányinfóján, hogy a brit újságíró magához vette a mikrofont, a felháborodott Kovács pedig azzal is megfenyegette, hogy kivezetteti az őrökkel.