Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Indonéziában többen eltűntek és megsérültek egy földcsuszamlásban

Indonéziában többen eltűntek és megsérültek egy földcsuszamlásban

Az áldozatokat sár- és kőlavina ragadta magával.

Tizenegyen eltűntek és 14-en megsérültek csütörtökön egy földcsuszamlásban, amelyet egy lejtős területen elhelyezkedő rizsföld leomlása idézett elő az indonéziai Jáva szigetén – közölték a helyi hatóságok.

Az eltűnteket, akik Brebes körzetben dolgoztak a rizsföldön, sár- és kőlavina ragadta magával. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a 14 sérültet egy közeli kórházba vitték.

Az ország fővárosától, Jakartától hét órányi autózásra fekvő területen napok óta heves esőzések vannak. A szerencsétlenség helyszínének környékét lezárták, a lakosoknak megtiltották a bejutást.

Apriyanto Sudarmoko helyi tisztviselő egy tévétársaságnak azt mondta, hogy a talaj stabilitása bizonytalan. Ha esik, könnyen veszélyessé válik a helyzet.

A trópusi klíma kedvez a viharos időjárásnak és a természeti katasztrófáknak, ezért gyakoriak a földcsuszamlások a délkelet-ázsiai szigetvilágban. Tavaly novemberben legkevesebb 19 ember meghalt az ország keleti és középső részén a felhőszakadások okozta áradások és sárlavinák miatt. (MTI)