Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Feljelentés-kiegészítést kért az ügyészség Kósa feleségének cégvásárlása miatt

Feljelentés-kiegészítést kért az ügyészség Kósa feleségének cégvásárlása miatt

Hadházy Ákos (LMP) szerint nem zárható ki az sem, hogy adócsalás történt.

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Debreceni Járási Ügyészség a Kósa Lajos tárca nélküli miniszter feleségéhez feltűnően olcsón került tanácsadó cég, a Tócó-Pece Kft. ügyében – tudta meg a Népszava. Múlt héten a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) elutasította, hogy korrupciógyanú miatt nyomozzon az ügyben. Ugyanakkor Hadházy Ákos (LMP) költségvetési csalás gyanújával is feljelentést tett, ezt viszont a KNYF nem tudta lezárni, hanem áttette a debreceni ügyészséghez.

Ismert, Kósa Lajos felesége tavaly tavasszal mindössze 6 millió forinttért vette meg a korábban még 139 milliós eszközállománnyal rendelkező Tócó-Pece Kft.-t.

Hadházy Ákos arra figyelmeztetett: nem zárható ki az sem, hogy adócsalás történt. Azaz valójában piaci áron kelt el a cég, csak az adásvételi szerződésbe került be alacsony ár, így ugyanis a vevőnek a valós és a fiktív ár különbözetéből adódó jövedelme után nem kellett személyi jövedelemadót fizetnie.