Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fél évet csúszik a Vasas-stadion átadása

Fél évet csúszik a Vasas-stadion átadása

A kormány által biztosított pluszforrásokkal az eredeti tervekhez képest hat-hét hónappal később, idén ősszel adják át az új Illovszky Rudolf Stadiont, a Vasas FC labdarúgócsapatának otthonát.

Markovits László, a Vasas SC elnöke szerdán, a létesítmény első sajtónyilvános bejárásán elmondta, az aréna immár 6,98 milliárd forintos költségkeretből épül, befogadóképessége 5150 fő lesz, s az “örömteli csúszás” miatt az ünnepélyes átadás októberre várható. A pontos dátumot legkésőbb nyár elején hirdetik ki.
Mostanra az összes nézőtérelem, valamint a tetőszerkezet a helyére került, a nyugati főlelátó épületében pedig már a beltéri munkálatok zajlanak.

A közbeszerzési eljárás eredménye szerint a kivitelező Market Zrt.-vel még tavaly márciusban szerződtek. A munka időtartamát 14 hónapban határozták meg, tehát 2018 májusára kellett volna kész lennie a stadionnak. Azonban eredetileg is nettó 5,24 milliárd forintról szólt a szerződés, vagyis bruttó 6,6 milliárd forintról.

Markovits szavaival ellentétben tehát nem azért lesz később kész a stadion, mert egy tavaly decemberi kormányhatározat 7,3 milliárdra emelte a felhasználható keretet. Mert az a kormányhatározat valójában hozzáigazította a korábbi 4 milliárdos keretet a Markettel – Garancsi István cégével – kötött szerződéshez.

Az első nyilvános bejárásra azért éppen február 21-én került sor, mert ezen a napon lenne 96 éves a stadion névadója, Illovszky Rudolf, a Vasas SC egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője, aki 2008 szeptemberében, 86 éves korában hunyt el.

A klubelnök úgy fogalmazott, az új stadion építése nagyszerű alkalom számukra, hogy újra, és még jobban egyesítsék a Vasas-labdarúgócsaládot. Elárulta, hamarosan nyilvánosságra hozzák a 16 szektor névadóit, majd a bérletértékesítés is megkezdődik.