Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Berkecz feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a szigetvári aláírásgyűjtés miatt

Berkecz feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a szigetvári aláírásgyűjtés miatt

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa szerda reggel feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki – a gyanú szerint – egy üzenetben arra szólította fel a Fidesz aktivistáit, hogy a bevándorlók elleni hozzájárulásként kommunikálják a jelöltjük, Nagy Csaba ajánlóíveinek az aláírását. Az üzenetben az is benne volt, hogy az aktivistáknak hétfő reggel kell gyülekezniük Szigetváron a Kiskakas vendéglőben, ami meg is történt. A politikus úgy véli, hogy amennyiben az üzenet állításainak további része is igaz, akkor bűncselekmény történt.

Berkecz a Zoom.hu-nak elmondta, a Btk. 350. §. szerinti – a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni – bűncselekmény megvalósulása gyanúja miatt tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségnél. Arra is kitért, hogy a jogszabály szerint „aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás során a jelölési eljárás szabályait megszegve erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel vagy anyagi juttatással szerez ajánlást, az bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” Ez szerinte megvalósulhatott.

A szigetvári választási villásreggeli

Mint hétfő délelőtt a Zoom.hu megírta, a hétvégén olyan üzenetről készített képernyőfotó került napvilágra, amely szerint aktivistákat verbuválnak, hogy aláírásokat gyűjtsenek a baranyai 4-es választókerület fideszes jelöltjének, Nagy Csabának. Mindezt pénzért és úgy, hogy azt migránsellenes aláírásgyűjtésnek kell álcázniuk.

Tömeges villásreggeli vagy szervezett aláírásgyűjtés a szigetvári Fideszben?

Mától gyűjthetik az aláírásokat az egyéni jelölteknek az országgyűlési választásokra, de Szigetváron már kitört a botrány. A Pécsi STOP a hétvégén egy olyan üzenetről készített olvasói képernyőfotót tett közzé, amely szerint aktivistákat verbuválnak, hogy aláírásokat gyűjtsenek a baranyai 4-es választókerület fideszes jelöltjének, Nagy Csabának.

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa élő videóval jelentkezett be a Facebook-oldalán a helyszínről, ahol meglepően sokan gyülekeztek annak ellenére, hogy az étterem még nem volt nyitva. A helyszínen több helyi fideszes politikus is jelen volt, illetve maga a Kiskakas is egy megyei önkormányzati képviselő, Madaras Zoltán családjáé.