Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az EU-ig is elért a hajdúhadházi fizetős játszótér ügye: itt a döntés!

Az EU-ig is elért a hajdúhadházi fizetős játszótér ügye: itt a döntés!

“Siker: a bejelentésem nyomán eljáró Európai Bizottság előírta a hajdúhadházi önkormányzatnak, hogy az uniós forrásokból megépült helyi játszóteret ingyenesen bocsássa minden gyerek rendelkezésére, és szüntesse meg a belépődíj jogszerűtlen alkalmazását” – tudatta Jávor Benedek európai parlamenti képviselő az Európai Bizottság uniós forrásokért felelős igazgatójának levelére hivatkozva.

Az ellenzéki politikus úgy folytattta: “Ne kerteljünk, ugye tudjuk miről van itt szó: hogyan lehet a roma gyerekeket kiszorítani az európai közpénzből épült játszótértől.

Csakhogy az EU egyik alapvető értéke a diszkrimináció tilalma, még ha ezt a Fidesz-kormányzat egyre kevésbé érzi is magáénak,

és elkülönített oktatással, lakhatási szegregációval és más kreatív módszerekkel igyekszik is gettósítani a magyar roma társadalmat.”

A hajdúhadházi játszótér ügyéről nemrég a Zoom.hu is írt, mikor megtudtuk: nem bűncselekmény, hogy elkezdtek pénzt szedni Hajdúhadházán a részben EU-s támogatásból a város „szociálisan leszakadt részén” épült, éppen az esélyegyenlőséget javítani hivatott sportközpont használatáért.

Legalábbis ezt állapította meg a rendőrség, megszüntetve ezzel az ügyben hivatali visszaélés gyanújával indított nyomozást. A játszótér és a kapcsolódó sportlétesítmények használata kezdetben mindenki számára ingyenes volt, majd pár hónappal a megnyitó után az üzemeltető önkormányzati cég bevezette, hogy a helyiek csak a játszóteret használhatják ingyen, és azt is csak akkor, ha előzetesen regisztrálnak, ám ez a helyiek szerint nem is mindig egyszerű folyamat. Erről itt írtunk részletesen:

Fizess vagy regisztrálj, ha játszótérre vinnéd a gyerekedet!

Fizess vagy regisztrálj, ha játszótérre vinnéd a gyerekedet! Nem hivatali visszaélés, így nem is bűncselekmény a rendőrség szerint, hogy Hajdúhadházon 500 forintot szednek egy uniós pénzből épült játszótér használatáért. Nem bűncselekmény, hogy elkezdtek pénzt szedni Hajdúhadházán egy EU-s támogatásból a város „szociálisan leszakadt részén” épült, éppen az esélyegyenlőséget javítani hivatott sportközpont használatáért – állapította meg a rendőrség, megszüntetve ezzel az ügyben hivatali visszaélés gyanújával indított nyomozást.

Borítókép: A Szederjes Sport- és Konferenciaközpont, háttérben a játszótérrel / Fotó: Szederjes Sport- és Konferenciaközpont Facebook-oldala