Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tömeges villásreggeli vagy szervezett aláírásgyűjtés a szigetvári Fideszben?

Tömeges villásreggeli vagy szervezett aláírásgyűjtés a szigetvári Fideszben?

Mától gyűjthetik az aláírásokat az egyéni jelölteknek az országgyűlési választásokra, de Szigetváron már kitört a botrány. A Pécsi STOP a hétvégén egy olyan üzenetről készített olvasói képernyőfotót tett közzé, amely szerint aktivistákat verbuválnak, hogy aláírásokat gyűjtsenek a baranyai 4-es választókerület fideszes jelöltjének, Nagy Csabának. Mindezt pénzért és ráadásul úgy, hogy azt migránsellenes aláírásgyűjtésnek kell álcázniuk:

Fotó: PécsiStop

Az üzenet szerint az aktivistáknak hétfő reggel kellett gyülekezniük Szigetváron a Kiskakas vendéglőben. Berkecz Balázs, az Együtt politikusa élő videóval jelentkezett be a Facebook-oldalán a helyszínről. Ebből kiderült, hogy a vendéglőnél negyed 9-kor már jelentős tömeg volt, annak ellenére, hogy az étterem hivatalosan csak 9-kor nyit ki.

Berkecz a Zoom.hu-nak elmondta, reggel Nagy Csaba kabinetvezetője, Junácski András vette fel az íveket a városházán, majd a Kiskakasba ment. Az étterem egyébként egy megyei önkormányzati képviselő, Madaras Zoltán családjáé, de ott volt még a CKÖ szigetvári elnöke, ifj. Zöld István és Horváth József fideszes önkormányzati képviselő is.

Amikor Berkecz megkérdezte az étterembe tartókat, hogy ajánlást gyűjteni jöttek-e, azt a választ kapta, hogy csak reggelizni fognak. Az Együtt politikusa ugyanakkor hangsúlyozta, Szigetváron nem megszokott a tömeges villásreggeli, ráadásul egy narancssárga mappába jegyezték fel az érkezőket.

Berkecz szerint elsősorban nem azzal van probléma, hogy pénzért gyűjtenének aláírásokat a jelölteknek, mert azt nem tiltja semmi.

Az a fő gond, hogy hivatalosan migrációellenes aláírásokat gyűjtenek, holott vélhetően a képviselőjelöltnek várják az aláírást.

A politikus szerint ha ez valóban így történik, akkor az már a Büntető Törvénykönyv előírásaiba, a választási törvénybe és más jogszabályokba is ütközhet.