Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elképed, ha megtudja, hány nagy kátyú van az M1-esen

Elképed, ha megtudja, hány nagy kátyú van az M1-esen

Felháborodott levelet írt a Kisalföld nevű újságnak egyik olvasója, aki vette a fáradságot és megszámolta, hány nagyobb kátyú van az M1-es autópályán.

Az eredmény pedig:

163

Azaz százhatvanhárom.

Az olvasó minderről így fogalmaz:

“A horror sok útdíjból vajon mért nem futja biztonságos autópályára? Ki a felelőse annak hogy nap mint nap felesleges balesetveszélynek teszik ki az arra közlekedő autósokat?”

További részletek a Kisalföldben.

UPDATE! A Magyar Közút Nonprofit Zrt. reagált a hírre.

A többi közt ezt írják:

“Társaságunk kiemelten foglalkozik az M1-es autópálya burkolatának karbantartásán. Bicskei mérnökségünk az utóbbi időszakban minden nap, hétvégén és éjszakánként a többi Komárom-Esztergom megyei mérnökségünk bevonásával is végeztek javítási munkákat. Sőt, az elmúlt napokban már Fejér megyéből is átirányítottunk brigádokat, hogy kezeljük a helyzetet.

(…)

Sajnos a téli időjárás kedvez az újabb burkolathibák kialakulásának, a víz a burkolatba bejutva a fagyási-olvadási ciklusok gyors váltakozásának köszönhetően újabb hibát eredményez. Ezért folyamatosan végezzük a szükséges javításokat, az időjárási körülményeket is figyelembe véve, az évszaknak megfelelően elsősorban hideg aszfalt felhasználásával, illetve helyszíni újrahasznosító gépet és technológiát is alkalmaztunk.

A hosszabb távú megoldás az autópálya kétszer háromsávossá bővítése. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már megkezdte a terveztetést, az építkezés pedig előreláthatóan 2021-2022 körül indulhat el. Ugyanakkor ezen fejlesztési projekt elindulásáig mi is tervezünk nagyobb volumenű beavatkozást még idén.”