Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lúgos orvos az utolsó szó jogán: Mentsen fel a bíróság!

Lúgos orvos az utolsó szó jogán: Mentsen fel a bíróság!

Mivel nincsen bizonyíték arra, hogy ő lenne az elkövető. Pénteken hangzott el az ügyben a védőbeszéd.

A vádlott, B. Krisztián felmentését kérte védője a lúgos ügy perében tartott védőbeszédében, pénteken. Az Index tudósítása szerint ügyvéd bő két órán át taglalta, hogy miért nem lehet B. Krisztián az a személy, aki maró lúggal öntötte le Renner Erika altestét. A védő szerint sem égési sokk, sem egyéb fertőzés nem alakult ki, ami életveszélyes állapotot okozhatott volna a 2013-as támadás során, amikor Renner Erikát saját lakása ajtajában megtámadták, kábító-altató injekciót adtak be neki, majd nemi szervét és annak környékét maró lúggal öntötték le. Sőt, szerinte az sem bizonyítható, hogy a vádlott követte volna el a bűncselekményt.

Fotó: Halász Nóra

A védő szerint az elkövető ismeretlen tettes lehetett, akinek a közeledését a sértett korábban elutasította, ezért a támadás szexuális célzatú volt, a nemi szerv leöntésére pedig valamilyen kémiai folyadékot használt. Ez az ismeretlen támadó pedig a vádlottra akarta terelni a gyanút.

A védő szerint B. Krisztiánnak nem volt indítéka a támadásra, hiszen a támadás idején már egy új és harmonikus kapcsolatban élt.

Csiha Gábor ügyész válaszolt a védőbeszédre, csúsztatónak nevezte a védő több állítását, és hosszan érvelt amellett, hogy van egy fontos szemtanú, aki az első pillanattól kezdve következetesen állítja, hogy a támadás idején találkozott Renner Erika lépcsőházában B. Krisztiánnal. Ez a tanú többször is beazonosította B. Krisztiánt, több személy közül is kiválasztotta a férfit a „tekintete alapján”.

A védőbeszéd és az ügyész kommentárja után B. Krisztián beszélt az utolsó jogán.

„Azt kérem a bíróságtól, hogy mentsen fel, mert a bűncselekményt nem követtem el. Más a személyiségem, más a morálom, más a konfliktuskezelési rendszerem” – mondta.

További részletek itt.