Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fegyveres próbált meg kirabolni egy bankot Párizsban

Fegyveres próbált meg kirabolni egy bankot Párizsban

Legalábbis megpróbálta. Aztán meglőtték és előállították.

Egy fegyveres férfi megpróbált kirabolni péntek délelőtt egy bankot Párizsban, a Diadalív közelében, de a rendőrség közbelépett, a rabló az előállítás során megsebesült – közölték rendőrségi források.

A 24 éves férfi reggel 9 óra után hatolt be a BNP bank egyik fiókjába, ahol az alkalmazottak tartózkodtak.

A rendőrség azt közölte, hogy miután a támadó használta a fegyverét, a helyszínre kiérkező rendőrök rálőttek, s a lábán megsebesítették.

A bankrablási kísérlet a Champs-Elysées sugárúttól néhány lépésre, a Diadalív közelében történt, ahol évente több millió turista fordul meg.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy jól lehetett hallani a környéken a lövöldözést.

A támadó a pénzintézeten kívül tartózkodott, amikor a lövések érték, a mentők az utcán látták el, majd kórháza szállították.

A rendőrség ismerte a férfit, fegyveres rablásért és erőszakért korábban már volt büntetve.

Hivatalos adatok szerint a bankrablások egyre ritkábbá váltak, számuk 2013 és 2016 között 66 százalékkal esett vissza, újabban elsősorban ékszerboltokat vesznek célba a támadók Franciaországban. (MTI)