Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nincs elég pénz, a szülők segítségét kérték az iskolai vécék felújításához

Nincs elég pénz, a szülők segítségét kérték az iskolai vécék felújításához

Három szekszárdi intézményben is (Szekszárdi Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Baka István Általános Iskola, illetve a Dienes Valéria Általános Iskola) a szülők segítségét kérik a mosdók felújításához – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás arról mesélt, a Garay egyik szülői értekezletén jelezte az iskola igazgatója, hogy lenne lehetőség a vizesblokk felújítására, ám a 24 milliós költségből hiányzik nyolcmillió. A szülőktől nem feltétlenül azt várták, hogy maguk adakozzanak, inkább azt kérték, vessék be a kapcsolataikat. Vagyis nekik kellene – miként a szülő fogalmazott – összetarhálni a többmilliós összeget, „ami nonszensz”.

Pekari Bernadett, az általános iskola vezetője a Nemzetnek megerősítette: nem anyagi támogatásról van szó, a szülők segítségét abban kérték, hogy ha az ismeretségi körükben van olyan vállalkozó vagy vállalati kapcsolat, amely felajánlásával segíteni tud, akkor jelezzék. Ha nem lesz sikeres a kezdeményezés, elállnak a felújítás támogatásától, ami az önkormányzat és a tankerületi központ hatáskörében marad – tette hozzá.

Ehhez hasonlóan a Baka István Általános Iskolában is számítanak a szülők összefogására. Ott is a február végi bál bevételét ajánlanák fel a célra, miután az intézmény mosdóit 1983 óta nem újították fel. Az ottani iskolavezető azt állítja, maguk a szülők keresték meg őt azzal, hogy szeretnének segíteni. Elmondta, az összefogásra azért volt szükség, hogy a három általános iskola mielőbb, egy év alatt meg tudjon újulni, enélkül ugyanis több időre lett volna szükség. A tervek szerint a felújítást a nyáron elvégzik, ősszel pedig már a felújított vizesblokkokat vehetik igénybe a diákok.

A lap kereste a Klebelsberg Központot és a Szekszárdi Tankerületi Központot is, de nem kaptak választ a kérdéseikre.