Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Javult Donald Trump megítélése

Javult Donald Trump megítélése

Az Egyesült Államokban a republikánus politikusok népszerűsége beérte a demokratákét, Donald Trump megítélése pedig javult, derül ki a Politico által készített felméréséből, amelyet a Morning Consult közvélemény-kutató és médiavállalattal közösen készített el.

A lap megjegyzi, tavaly április óta először fordul elő, hogy Donald Trump elnököt már ugyanolyan arányban támogatják, mint ahányan elutasítják.

A demokrata párti politikusok előnye eltűnt, a megkérdezettek 39 százaléka válaszolt úgy, hogy az őszi választásokon republikánus politikusra szavaz majd, 38 százalék viszont bízik a Demokrata Párt jelöltjében.

A független szavazók 26 százaléka változatlanul demokrata párti politikusra, 25 százaléka pedig republikánus jelöltre adná voksát. A megkérdezettek 49 százaléka bizonytalan.

Donald Trump eddigi munkásságát hasonló arányban támogatják, illetve utasítják el, 47-47 százalék. A demokrata szavazók 80 százaléka továbbra sem díjazza az amerikai elnök eddigi tevékenységét, a republikánusok hívek 82 százaléka viszont elégedett Trumppal.

„A republikánusok nemcsak megnövelték, erősítették elfogadottságukat, hanem a választók jobban bíznak bennük, ha a gazdaság irányításáról van szó, márpedig ez a legfontosabb téma, amikor az urnáknál döntenek”

– fogalmazott Kyle Dropp, a Morning Consult társalapítója és vezető kutatója a lapnak.