Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem baj, hogy kastély épül Hódmezővásárhelyen, mert szépül a város

Nem baj, hogy kastély épül Hódmezővásárhelyen, mert szépül a város

Nemrég elkészült Hódmezővásárhely-Batidán az a kastély, aminek a korábbi polgármesterrel, Lázár Jánossal jó viszonyt ápoló helyi ügyvéd, Kulik Jenő a tulajdonosa, és amit csak Lázár Jánoshoz köthető földeken keresztül lehet megközelíteni.

Az Index helyszíni riportjából kiderül, hogy nem ez a kastélyügy fogja valószínűleg bedönteni sem Lázár Jánost, sem a Fidesz-KDNP-t, miután a több helyi Fidesz-szimpatizánst is megszólaltató cikkből azt a tanulságot lehet levonni, hogy:

  • nem baj, hogy több mint gyanús körülmények között épült a kastély
  • legalább elkészült egy régóta elhanyagolt bekötőút.

Egy másik szavazó pedig egészen szomorú módon foglalta össze a történteket, abban bízva, hogy a telhetetlen kis gömböc már jól lakott. „[O]da csak a Lázár szűk baráti köre mehet, mindenki tudja, hogy kié az a kastély. De én őszintén megmondom, lehet, hogy butaság, a Fideszre fogok szavazni, sokat fejlődött a város, sok pénzt hozott a térségnek, meg, hogy mondjam, ezek már megtömték a zsebüket” – mondta egy megszólaló a lapnak.

A számítások szerint a kastély legalább 100 millió forintba került, vagyis ha tényleg csak az volt a szempont, hogy elkészüljön végre az elhanyagolt út, akkor lehet, hogy túl nagy volt az ár. A lap kitér arra, hogy két hét múlva Hódmezővásárhelyen megtartják az április 8-ai választás főpróbájának tartott előrehozott polgármester-választást, a város pedig érdekes arcát mutatja a kampányban.

Plakátok szintjén az ellenzék jelöltje Márki-Zay Péter van inkább jelen a városban, míg a Fidesz-KDNP jelöltje, a jelenlegi polgármester postaládákba dobált szórólapokkal, rádió- és tévéműsorokkal kampányol.

(Index)

Borítókép: MTI Fotó/Marjai János