Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Négy megye is besárgult – ma még nem kímél a tél

Négy megye is besárgult – ma még nem kímél a tél

Csütörtöktől viszont szárazabb napok jönnek, többfelé a nap is kisüt.

Négy megyére (Somogy, Vas, Veszprém, Zala) adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében többfelé gyenge vagy helyenként közepes intenzitású havazásra lehet számítani, amelyből síkvidéken általában lepel-2, 3 cm vizes hó hullhat. Másutt egyre inkább havas eső, délkeleten eső lesz a jellemző. A napközben 0 fok feletti hőmérsékletek miatt, síkvidéken hógyarapodás kisebb területen valószínű. Az éjszaka folyamán a csapadékzóna egyre inkább a középső és keleti tájakra helyeződik át, – a Dunántúl egyes részein, estétől az ország középső részén és az Északi-középhegység térségében – lepel-2 cm tapadó hó hullhat.

Szerdán leginkább az ország keleti felén számíthatunk gyenge havazásra, amelyből további lepel-1 cm hóréteg kialakulása várható, a Tiszántúlon esőre is számítani lehet.

A 350 méter feletti részeken, elsősorban a Dunántúli-középhegységben 5 cm feletti hó is hullhat kedd éjfélig.

Csütörtökön a fagyos hajnal után keleten lesz még felhősebb az ég, kezdetben szitálás, kisebb hószállingózás is elfordulhat, máshol nyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. Mérséklődik a szél, délután 1-5 fokot mérhetünk.

Pénteken változóan, többfelé erősen felhős lesz az ég. Északon, északkeleten gyenge havazás is kialakulhat. Fagyos lesz a reggel, napközben 1-7 fok valószínű. Szombat estig csapadék nem valószínű, a Dunántúlon feltámadhat a szél. Fagyos hajnal után 2-7 fokot mérhetünk. Este előreláthatólag újabb csapadéktömb éri el hazánkat.

(met.hu/idokep.hu)