Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nagyokat mentve csúsztak le a magyarok a pjongcsangi jeges sípályán

Nagyokat mentve csúsztak le a magyarok a pjongcsangi jeges sípályán

A pjongcsangi olimpián megszülettek a síelők kombinációs eredményei, az abszolút favorit osztrák Marcel Hirscher megszerezte a karrierje ékkövét, az olimpiai aranyat és 70 év után újra van francia téli olimpiai érem, ráadásul egyből kettő, az ezüstöt nyerő Alexis Pinturault-nak és a bronzot megcsípő Victor Muffat-Jeandet-nek köszönhetően.

A számban induló magyarok, a 22 éves Kékesi Márton és a 32 éves Samsal Dalibor a 35. illetve a 32. helyet szerezték meg.

A kombináció a síelésnek az a szakága, ahol a versenyzők műlesiklásban (szlalom) és lesiklásban (downhill) is megmérettetik magukat. Előbbi lassabb és technikásabb, utóbbi őrült és gyors szokott lenni. A magyarok a lesiklás után a elég hátul voltak, Samsal a hatvanadik, Kékesi a hatvankettedik helyen tanyázott. Végül a jó csuszásnak és a sok kiesőnek köszönhetően sikerült nagyjából 30 helyet javítania mindkét síelőnek.

„Elégedett vagyok, mert a körülményekhez képest jól sikerült a második futam. A pálya jeges volt, emiatt kádak alakultak ki a kapuknál, nem lehetett jobban menni” – értékelt az MTI-nek a negyedik olimpiáján szereplő, de magyar színekben először induló Samsal Dalibor.

„Az életemért küzdöttem. Hatalmasakat mentettem, nem egyszer, hanem legalább háromszor. Csoda, hogy pályán maradtam és nem estem ki. Persze így értékes másodperceket vesztettem. Ha nem hibázok, akkor az eredeti céloknak megfelelően 30. hely közelében lehettem volna” – mondta Kékesi Márton.

(MTI)

Borítókép: Kékesi Márton a pjongcsangi téli olimpia férfi alpesi sízõk kombinációs versenye lesiklás futamában a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt