Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiberbiztonságba fektet a OTP kockázati alapkezelője

Kiberbiztonságba fektet a OTP kockázati alapkezelője

Az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, valamint a Fiedler Capital összesen ötszázezer eurós befektetést biztosítanak az online csalásmegelőzéssel foglalkozó SEON Technologies részére. A bevont tőke segítségével újabb piacok és iparágak felé nyithat a magyar startup.

Becslések szerint az online bűnözéssel kapcsolatos károk éves szinten a 6 000 milliárd dollárt is elérhetik 2021-re. A szakértők jóslata szerint a vállalatok 2017 és 2021 között több mint 1 milliárd dollárt költenek majd kiberbiztonsági szolgáltatásokra, hogy ellensúlyozzák a növekvő fenyegetéseket. Nem kérdéses, hogy az online csalások megelőzése egyaránt központi téma lesz a kis- és nagyméretű vállalatok működtetésében is. A trendeket korán felismerve alapította a SEON-t két fiatal vállalkozó, Kádár Tamás és Jendruszák Bence.

A startup által kifejlesztett rendszer ’Machine Learning’-et alkalmazva szűri ki a lehetséges csalásokat a különböző online tranzakciók során. Ezzel a megoldással képesek fokozni a biztonságos működését a bankoknak, légitársaságoknak, webshopoknak, fogadóirodáknak, illetve minden olyan vállalatnak, ahol online tranzakció történik. A SEON által nyújtott megoldás egyedülálló a piacon, hiszen a versenytársaikkal ellentétben a rendszer nem egy „fekete doboz” megoldást nyújt, hanem teljesen átlátható képet ad arról, hogy a vizsgált felhasználók miért kapták az adott kockázati besorolást. A befektetés segítségével még nagyobb piacra koncentrálhat a vállalkozás, előnyt szerezhet amerikai központú konkurenseivel szemben.

A PortfoLion által kezelt OTP Digitális Kockázati Tőkealap elsődleges befektetési célpontjai olyan korai fázisú, fintech és digitális technológiával foglalkozó startupok a CEE régióban, amelyek nagyságrendileg 100.000 és 1 millió euró közötti összegben igényelnek tőkét. A befektetés harmadik szereplője, a Fiedler Capital a CEE és a Balti régióból induló, jelentős nemzetközi növekedési potenciállal rendelkező technológiai startupoknak biztosít tőkebefektetéseket.