Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Karnyújtásnyira az olimpiai éremtől a rövidpályás gyorskorisok

Karnyújtásnyira az olimpiai éremtől a rövidpályás gyorskorisok

Döntőbe jutott a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a pjongcsangi téli olimpián kedden.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású csapat a két elődöntős futam közül a másodikban indult.

A magyar négyes az elejétől kontrollálta a versenyt, az 5000 méteres táv nagy részében az élen haladt. A magyarok előtt volt a rangsorban az amerikai váltó, de ők nem bírták azt tempót, amit mieink, valamint a nagy esélyes dél-koreaiak diktáltak

Végül a magyar váltó Dél-Korea mögött másodikként ért célba, az amerikaiakat és a japánokat megelőzve.

Az első két hely ért A döntőt, az érmes futamot – melybe az első futamból Kína és Kanada jutott még be – jövő csütörtökön rendezik.

Egy esetleges érem azt jelentené, hogy 38 év után végeznek magyarok a dobogón téli olimpián; ez utoljára a Sallay-Regőczy jégtánckettősnek sikerült, 1980-ban Lake Placiben. (Azóta pontszerző helyen végeztek csak magyarok, kizárólag rövidpályás gyorskorcsolyában.) Az lenne a magyar sport hetedik érme a téli olimpiákon, eddig kizárólag műkorcsolyában sikerült az első háromban végezni. (MTI, Zoom.hu)