Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Igazi futballnagyhatalommal szövetkezik a Magyar Labdarúgó Szövetség

Igazi futballnagyhatalommal szövetkezik a Magyar Labdarúgó Szövetség

Hivatalos: a Magyar Labdarúgó Szövetség számos területen együttműködik majd a katariakkal. A megállapodás edzőtáborozásokat, barátságos mérkőzéseket, a játékosok és az edzők fejlesztését is érinti. A két szövetség a jövőben kölcsönösen segíti egymást a játékosok és a játékvezetők fejlesztésének területén, de az edzők és a fiatalok oktatását, a technikai és professzionális hátteret, valamint a nemzeti csapatokat is érinti a megállapodás.

Na de ez mit is jelent igazából? “Kihasználjuk majd a katari lehetőségeket, különösen, hogy a katari időjárás megengedi, hogy a téli időszak alatt itt tartsuk az edzőtáborainkat. A katari csapatok pedig a nyári időszak alatt használhatják ki a magyarországi időjárást” – mondta Berzi Sándor alelnök a katariak honlapjának, kiemelve, hogy igazán szoros kapcsolatban a korosztályos válogatottak lesznek, de felnőtteknek is megpróbálnak összehozni egy barátságos mérkőzést.

Csak hogy érzékeltessük: Katar egyetlen futballsikere jelenleg az, hogy ők rendezhetik a 2022-es világbajnokságot, bár kicsit ront a képen, hogy azt a pályázatot csalással nyerték meg. A katari válogatott jelenleg 103. a ranglistán, világbajnokságra soha nem jutottak ki eddig, négy év múlva majd házigazdaként debütálnak. Ázsia Kupákon tudtak indulni, a legutóbbin tizenharmadikok lettek. A játékosaik többsége a katari bajnokságban játszik, annak ellenére, hogy iszonyatos pénzeket öl bele a katari vezetés a sportba és a stadionokba.

Tehát gyakorlatilag egy másik Magyarország a partnerünk.

(via csakfoci.hu)