Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elrabolta az autóját, halálra gázolta, 11 év 8 hónap börtönt kapott

Elrabolta az autóját, halálra gázolta, 11 év 8 hónap börtönt kapott

A gödöllői fiatal nőt a házuk előtt támadta meg Sz. Lajos.

Első fokon ítélet született annak a férfinak az ügyében, akit az ügyészség halált okozó közúti veszélyeztetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt – tájékoztatta a Zoom.hu-t Borbély Zoltán, a támadás áldozata családjának ügyvédje. A 36 éves Sz. Lajos 2016. július 28-án a késő esti órákban Gödöllőn megtámadta a 24 éves B. Zsófiát, a Turay Ida Színház egyik munkatársát, amikor a nő éppen hazaért.

Budapest, 2016. július 31.
Tárgyalásra vezetik a Budapest Környéki Törvényszékre 2016. július 31-én annak az autórablásnak a gyanúsítottját, aki a bűncselekmény elkövetése során egy fiatal nő halálát okozta, majd elmenekült a helyszínről július 28-án Gödöllőn. Sz. Lajost a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.
MTI Fotó: Lakatos Péter

A férfi észrevette, hogy a kapu kinyitásával elfoglalt nő az autóját járó motorral hagyta a kapubejárón, és elhatározta, hogy a közeli boltba – ahol alkoholt akart vásárolni – nem gyalog megy el, hanem a sértett gépkocsijával.

Odament az autóhoz, beugrott a vezetőülésbe és hátramenetben visszakanyarodott az utcára. Áldozata ezt észrevéve odarohant az autójához és belekapaszkodott az ablakba. Sz. Lajos ennek ellenére nagy sebességgel elindult a kocsival. Az autó a vízelvezető árokba borult és maga alá gyűrte B. Zsófiát, aki a ránehezedő súlytól megfulladt. A rabló kimászott, majd annak ellenére, hogy tisztában volt azzal, hogy áldozata a gépkocsi alá szorult, a helyszínen a baleset hangjára összegyűlt emberek között elvegyült és otthonába távozott. Később egy isaszegi kocsmában fogták el.

Gödöllő, 2016. július 29.
Rendőrök helyszínelnek egy árokba borult személyautó mellett Gödöllőn 2016. július 29-re virradó éjjel. Az önkormányzat tájékoztatása szerint egy 24 éves nő este tíz óra után hazaérkezett, kiszállt a kocsijából, hogy kinyissa a kaput. Ezt az alkalmat kihasználva egy ismeretlen tettes el akarta lopni a járó motorú autót, beugrott a kocsiba és kitolatott a vízelvezető árok hídjáról. A nő próbálta megakadályozni a lopást, de az elkövető az autóval elsodorta, majd becsúszott az árokba. A jármű tulajdonosa beszorult a kocsi alá és a helyszínen meghalt. A tettes elmenekült a helyszínről.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A korábban már büntetett Sz. Lajos rendszeresen fogyasztott nyugtatókat és kábítószert, melyekre alkoholt ivott. A cselekmény elkövetésének időpontjában is ezen szerektől befolyásolt állapotban volt, mikor meglátta a sértettet.

Borbély Zoltán tájékoztatása szerint a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvételének bűntettében, közúti veszélyeztetés bűntettében, járművezetés bódult állapotban vétségében és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében.

Ezért a bíróság 11 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltése utáni napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője más minősítés megállapításáért és enyhítésért fellebbezett. Az áldozat családjának nincsen lehetősége fellebbezést benyújtani, ezzel együtt elfogadták az ítéletet. Mint fogalmaztak, kellően tettarányos ítélet született.

Az ítélet nem jogerős.

A bíróság fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását, ami ellen a vádlott és védője szintén fellebbezett.