Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elaludt a verseny előtt, elhagyta a dzsekijét, de így is nyert a legfiatalabb snowboardos

Elaludt a verseny előtt, elhagyta a dzsekijét, de így is nyert a legfiatalabb snowboardos

A vasárnap Pjongcsangban snowboard-aranyat szerző 17 éves coloradói Red Gerard az USA történelmében az utóbbi 90 év legfiatalabb versenyzője így aranyérmese is a téli olimpián, de nemcsak ezzel írta be magát a sportanekdoták nagy könyvébe, hanem azzal is, ahogy megnyerte a versenyét.

Mint a verseny után kiderült, Gerard jó kamasz módjára csúnyán elaludt vasárnap, mert szombat éjjel túl sokáig nézte Brooklyn Nine-Nine című sorozatot. A csapattársa, Kyle Mack rángatta ki az ágyból, miután Gerard képtelen volt időben felkelni.

Aztán a nagy kapkodásban kiderült, hogy Gerard elhagyta a kabátját, úgyhogy Macktől kellett kölcsönkérnie egyet. Így történt, hogy Gerard végül kölcsönkabátban nyerte meg a versenyt.

Aztán a végére maradt még egy igazi kamaszos momentum. Hiába próbálták a tévétársaságok úgy adni az anyagukat, nem sikerült kivágni azt, hogy Gerard azt kiáltja, amikor kiderül, hogy aranyat nyert, hogy: bassza meg.

(Mashable)

Borítókép: Red Gerard az aranyérmével 2018. február 11-én (Fotó: Paul Drinkwater/NBC/NBCU via Getty Images)