Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Miniszterelnök-jelölt lett Lattmann Tamás

Miniszterelnök-jelölt lett Lattmann Tamás

Három kispárt, a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt, a Változást Akaró Szavazók Pártja és a Színes Magyarország Párt közös miniszterelnök-jelöltje lett Lattmann Tamás – derült ki egy sajtómeghívóból.

Lattmann Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy ez 3 politikai pártnak a szövetsége, fő célként azt fogalmazta meg, hogy a vidékre koncentrálva akarnak olyan szavazókat megszólítani, akiket az ellenzék nem tud.

A nemzetközi jogász korábban, tavaly szeptemberében szintén az Egyenes Beszédben jelentette be, hogy még Botka László előtt ő volt az esélyes arra, hogy MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen, ám az végül meghiúsult. Most elmondta, zavarja, hogy az őszi koncepció nem valósult meg és az is zavarja, hogy az ellenzéki összefogás nem jött létre.

Fontosnak tartotta leszögezni Lattmann, hogy az a három párt, amelynek most a miniszterelnök-jelöltje lesz, a jelenlegi politikai rendszernek nem részesei. A jelöltállításról elmondta, hogy mindhárom pártnak megvolt a 106 jelöltje, de szelektáltak azóta közülük és így alakult ki a végleges lista.

Azt is lemondta a jogász, hogy nem indítanak jelöltet Mellár Tamással és Kész Zoltánnal szemben.