Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gáláns “ajándék” a Szerencsejáték Zrt.-től Ákosnak

Gáláns “ajándék” a Szerencsejáték Zrt.-től Ákosnak

Az állami cég év végi szerződései között akad egy, amely szerint az “Ákos Produkciós szolgáltatási szerződésre” 63 millió forintot költenek.

Gáláns ajándékkal szolgált Ákos számára az év végén a Szerencsejáték Zrt. (Szrt.) – legalább is erre utalnak a vállalat oldalára feltöltött adatok. Az állami szerencsejáték monopólium igencsak késve közzétett, tavaly év végi szerződései között ugyanis fellelhető egy figyelemre méltó tétel. November közepén írtak alá egy szerződést a Genesis 2015 Communications Kft.-vel, s amely kontraktus 63 millió forintról szól. A szerződés tárgya pedig: „Ákos Produkciós szolgáltatási szerződés”, vagyis alighanem az énekes koncertsorozatának támogatása.

Az énekes egyébként oldalán nem is titkolja a vállalathoz való kötödését. A Szerencsejáték Zrt. a produkció egyetlen főtámogatójaként jelölik meg. Ákos egyébként ugyanitt az év első napján jelezte, hogy nagy évnek néznek elébe. „Ákos 50 esztendős lesz, a kerek évszám kapcsán jubileumi koncertsorozatra indul tavasszal. Nyáron fesztiválokon fog fellépni, az év végére pedig nem kizárható egy nagykoncert a Papp László Budapest Arénában…” E szerint van mire fordítani a főtámogatói forrásokat.

A Genesis 2015 megjelenése némi meglepetés lehet, hogy minek is az ügyletbe. A cégbírósági papírok szerint igen fiatal 2016 májusában életre hívott PR és kommunikációval foglalkozó vállalkozásról van szó. A dokumentumokban ügyvezetőként, s egyetlen tulajdonosként Hevér Kristófot jelölik meg. Az Átlátszó egy korábbi anyaga szerint a fiatalemberben kora, illetve a lakcíme alapján valószínűleg a Fidelitas korábbi, ózdi elnökét tisztelhetjük.

Hevér Kristóf immár saját jogon tulajdonosa a Genesis 2015 Communications Kft-nek. Hevér 2016 júliusban lett egyedüli tulajdonos, előtte Drávucz Bettina vitte a céget – a hölgy a Jövő Uniója operatív igazgatójaként ismert, de korábban megfordult a Pesti Srácok és a válasz.hu környékén is. A Genesis 2015 jó kezdte működését.

A Igazságügyi Minisztérium elektronikus nyilvántartása szerint a Genesis 2016 tört évében 444 millió forint forgalmat ért el, amiből 155 millió forint eredmény jött össze.

Ebből pedig 20 millió forintot fizettek ki osztalékként.

Hevér vállalkozása leginkább a kommunikációs vonalon mozoghat, s ezek alapján valóban irigylésre méltó a rajt. Az Átlátszó szerint az eredményadatok alapján a háttérben leginkább a Kuna- és Csetényi-féle cégek állami megrendelésdömpingjét lehet sejteni. A Genesis leánycége egyébként a Genesis Ingatlan Zrt. tavaly egy nagy hazai sportrendezvényen érintett volt. Egy konzorcium tagjaként a budapesti FINA vizes világbajnokság számára medencevíz fertőtlenítésére szolgáló berendezést szereztek be. 174,8 millió forinttal lettek befutók a pályázaton.