Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Lehet, hogy mégsem lesz népszavazás a bulinegyedről?

Lehet, hogy mégsem lesz népszavazás a bulinegyedről?

Az Alkotmánybíróság soron kívüli eljárásban február 13-án, kedden dönt az erzsébetvárosi bulinegyed szórakozóhelyeinek nyitvatartásáról szóló népszavazás ellen benyújtott indítványról – írta az mfor.hu az Alkotmánybíróság ülésének napirendje alapján.

Fotó: Veres Viktor

A Zoom.hu is beszámolt róla, hogy a tervek szerint jövő hét végén, február 18-án tartanák a helyi népszavazást a bulinegyedről. Ha a népszavazáson az igenek nyernek, akkor zárva kell tartani a helyeknek éjfél és reggel hat között.

A lakásárakra is hatással lehet

Elemeztük a referendum várható hatásait is, hiszen a szórakozóhelyek nyitvatartásáról szóló döntés átszabhatja a környék lakáspiacát. A VII. kerületi eladásra meghirdetett lakások átlagos négyzetméterára öt év alatt több mint kétszeresére nőtt, ami meghaladja a fővárosi 82 százalékos drágulást. A kiadó lakások bérleti díjánál is hasonló emelkedés volt.

A lakások értéke és bérleti díja ugyan csökkenhet, ha éjfélkor be kell zárniuk a szórakozóhelyeknek, de a környék népszerűsége miatt a kereslet fennmaradhat.