Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Döntsön Ön a legrosszabbul és a legjobban öltözött magyar politikusról!

Döntsön Ön a legrosszabbul és a legjobban öltözött magyar politikusról!

Körbejárta a sajtót az a minapi hír, amely szerint átfogó divat-, és designipari fejlesztési stratégiát dolgoz ki a Magyar Turisztikai Ügynökség. Egy-egy új állami gazdasági társaságot hoznak létre, egyenként 150 millió forintos forrásból. Körbenéztünk a magyar politikusok ruhatárában, azt kutatva, kik szorulnának leginkább az új cég tanácsaira.

Mit mond az igazi tanácsadó?

„A politikus stílusa legyen konzervatív. Így ha elkezd beszélni, nem arra figyelünk, hogy mi van rajta, nem a nyakkendőjéről jegyezzük meg. A férfiaknál egy visszafogott öltöny, egy jó ing és nyakkendő bőven elég. A nőknek nehezebb dolguk van: nem szabad, hogy a divatot kövessék, mert mindenki arra emlékszik majd, hogy divatosan öltözik. Fontos, hogy ne legyenek dögösek, mert akkor ez marad meg róluk” – mondta a Zoom.hu-nak Görög Ibolya protokolltanácsadó.

A szakember szerint a mai magyar politikus nagyjából értik, hogy konzervatívnak kell kinézniük, csak azt nem tudják, hogy

ha rosszul áll rajtuk az öltöny, az is információvá válik.

Az emberik megjegyzik, hogy buggyan a nadrágja, vagy éppen feszül a feneke, muszáj, hogy rászabottnak kell lennie. Ezért kell melléjük egy tanácsadó, mert az ember ritkán veszi észre magán a hibát. Kiemelte, a rendszerváltás után, 1990 és 1994 között borzasztó megoldásokat találtak a magyar politikusok. Sokan egyéniséggé szerettek volna válni, ballonkabátban jártak, mellé hátizsákot viseltek. 1994 után kezdtek csak ráérezni arra, számít, hogy néznek ki.

Szubjektív tizes lista

Ezek után neki álltunk és átnéztük a parlamenti frakciók és a kormány tagjait tartalmazó listákat, majd a fenti tanácsok alapján összeállítottuk a legrosszabbul öltözött magyar politikusok 10-es listáját.

Tállai András

Az Adóvilág és a Vámértesítő korábbi főszerkesztője legendásan rosszul öltözik. Rendszeresen legalább két számmal nagyobb öltönyt vesz fel, a Facebookra feltett fotói alapján bizonyára felsikoltanának az MTÜ-nél, ha az ügyfelük lenne.

Forrás: Facebook/Tállai András

A trottyos gatyák koronázatlan királya olyan fájóan öltözködik, hogy két fotót is szenteltünk neki. Az alábbiról vélhetően nem csak nekünk jutott eszünkbe a ballagási öltöny kategóriája.

Forrás: Facebook/Tállai András

Orbán Viktor

Sajnos a magyar miniszterelnök sem tartozik a kifinomult ízléssel öltözködő politikusok közé. Sokszor arra sem figyel, hogy a testalkatához (értsd: pocak) előnyösebb zakót, vagy kevésbé gyűrött nadrágot vegyen fel. A neonzöld ingekről nem beszélve. Állandó kiegészítője a sportosnak gondolt hátizsák. Pedig nem kéne.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Szanyi Tibor

Az Európai Parlamentbe száműzött szocialista politikus mindent visel mindennel: kockásat a csíkossal, egyszínűt a többszínűvel. Piros széldzsekijével azonban bármit képes feldobni.

Forrás: Facebook/Szanyi Tibor

Németh Szilárd

Kevés olyan lista készülhetne manapság a magyar politikusokról, ahová Németh Szilárd ne férne fel. Láthatóan kedveli az olcsó ingeket, imádja kitűrni ennek a ruhaneműnek a gallérját a zakó alól. A birkózószövetség elnökének kedvenc kiegészítője a pocakja.

Forrás: Facebook/Németh Szilárd

Farkas Flórián

Bár az utóbbi időben a miniszterelnöki biztos teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, még fellelhetők róla olyan fotók ahol egy-két számmal nagyobb öltönyben láthatjuk. Híres a találomra összepárosított ruhadarabokról, és az egyetlen nyakkendőjéről.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Korózs Lajos

A szocialista politikus főként a rövid ujjú ingei miatt tudott felkerülni 10-es listánkra. Ő is előszeretettel hordja a már évtizedekkel ezelőtt is ciki ruhaneműt, piros vagy csíkos nyakkendővel. Nem riad vissza a rövidnadrágtól sem a lazábbnak gondolt nyilvános eseményeken.

Korózs Lajos középen. Forrás: Facebook/Korózs Lajos

Gőgös Zoltán

Gőgös Zoltán MTI fotó

A szocialisták egyik utolsó erős embere saját bevallása szerint sem mozog otthonosan a politikusok között. Jobban szereti a vidéki életet, mint a parlamentbe való mászkálást. Talán rajta látszik legjobban, hogy mennyire kényelmetlenül érzi magát öltönyben. Minden bizonnyal azért hord néhány számmal nagyobbat mindenből, hogy legalább ez ne feszélyezze.

Pintér Sándor

A belügyminiszteren sokszor érezhető, hogy nem tud kibújni az egyenruhás stílusból: szereti a csíkos nyakkendőt és a szürke egyenöltönyöket.

Pintér Sándor. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Szűcs Lajos

A Fidesz országgyűlési képviselője minden hibát elkövet, amiről Görög Ibolya beszél. A nagy öltöny nem minden, a tanácsadó szerint az egyszínű nyakkendő sem nyerő, ha például egy kávépötty kerül rá, a beszélgetőpartner nem tud másra koncentrálni.

Ezúttal nyakkendő nélkül. Forrás: Facebook/Szűcs Lajos

Volner János

A Jobbik frakcióvezetője keresztbe csíkos öltönye miatt férhetett fel listánkra, de rikító ingei is igen inspirálóak voltak.

MTI Fotó: Kovács Attila

A legmenőbbek Top10-es listája

Nem feledkeztünk meg azokról a politikusról sem, akiknek semmilyen tanácsra sem lenne szüksége az új ügynökségtől, már-már stylisként is megállnák a helyüket.

Lázár János

A volt polgármester felfelé lóg ki a sorból. Mintha ráöntöttek volna minden öltönyt, még a Kormányinfón sem gyűrődik meg semmije.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Gyurcsány Ferenc

A DK elnöke nem tud hibázni: emlékezzünk vissza, hogy 2012-es éhségsztrájkján is feltűrt, márkás ingben jelent meg a parlament előtt.

MTI Fotó: Komka Péter

Rogán Antal

Igaz, hogy csak a BÁV-ban tudott hozzájutni, de így is nagyot szólt annak idején a propagandaminiszter Louis Vuitton-táskája. A politikusnak előszeretettel hord olyan inget, amibe belehímezték a monogramját.

Első a család. Fotó: MTI/Varga György

Demeter Márta

Amikor egy kép többet mond minden szónál. Stílus és elegancia.

Demeter Márta. MTI Fotó: Kovács Attila

Mátrai Márta

Bár cikkünk eddig leginkább a ruhákról szólt, miért ne kerülhetne fel valaki egy ilyen listára frizurája és nyaklánca miatt? Akármilyen furcsa, talán a háznagy számít a legegyedibb (ha nem is legfrissebb) stílusú politikusnak a parlamentben.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Kunhalmi Ágnes

Az MSZP kampányarca nem tud nem elegánsan megjelenni. Aki gyakran metrózik, az néha összefuthat vele, ahogy épp bevásárlásból tart haza. Ilyenkor is a listán lenne a helye.

MTI Fotó: Kovács Attila

Kocsis Máté

Ha csak a budapesti polgármestereket osztályoznánk, a VIII. kerület első embere minden bizonnyal köröket verne mindenkire. Így sem kell szégyenkeznie a mindig fess politikusnak.

Forrás: Facebook/Kocsis Máté

Szijjártó Péter

Rogán Antalhoz hasonlóan megesik, hogy nevét a zakójába vagy más ruhaneműjébe varrják. Igaz, előfordul, hogy a 300 ezer forintos ruhadarabot végül kénytelen kidobni.

Szijjártó Péter. MTI Fotó: KKM

Vona Gábor

A Jobbik elnökének ugyan a gárdamellény is jól állt, de néhány éve már lecserélte az egyenruhát visszafogott öltönyre és elegáns nyakkendőre.

Akinek megkötik. Fotó: Facebook/Vona Gábor

Lendvai Ildikó

Az MSZP korábbi elnöke már csak ritkán szerepel nyilvánosan, de olyankor sem tud hibázni. Nem csak a szocialisták tanulhatnának tőle stílusismeretet.

Lendvai Ildikó. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd