Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sunsides Milk, ennek a tejnek Kínába kellett volna mennie, ám nálunk kötött ki

Sunsides Milk, ennek a tejnek Kínába kellett volna mennie, ám nálunk kötött ki

Gyanús kínai felirattal ellátott tej került polcokra Magyarországon tavaly év végén. Valami “disznóság” lehet a háttérben.

Gyanús, kínai felirattal ellátott tej forgalmazása miatt tett bejelentést a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) és az adózás megkerülésének gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) – írta a Magyar Nemzet Istvánfalvi Miklósra, a terméktanács társelnökére hivatkozva. A németországi eredetű terméket Kínába szánták, de az üzlet valamiért meghiúsult. Ha már azonban volt tej, akkor alighanem már akartak is kezdeni vele valamit.

Végül hozzánk a vélhetően silány minőségű, Sunsides Milk névre keresztelt ital tavaly év végén. Azt nem tudjuk, mekkora mennyiség érkezett a termékből, és hogy hová került, de Debrecen térségében biztosan árultak ilyet, feltűnően olcsón – közölte Istvánfalvi Miklós.

Sejthetően valami disznóság bújhat meg a háttérben, vagy az adóval trükköztek, vagy élelmiszer-biztonsági szabálytalanságok történtek – mondta.