Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Na végre: a divatvilágba is beszáll a magyar állam

Na végre: a divatvilágba is beszáll a magyar állam

Ízlelgessük kicsit a mondatot: “Átfogó divat-, és designipari fejlesztési stratégiát dolgoz ki a Magyar Turisztikai Ügynökség.” Sőt, állami tulajdonú társaságot is létrehoznak a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

Az MTÜ feladata lesz, hogy a stratégiák kidolgozása mellett koordinálja és összehangolja a belföldi és a külföldi regionális divat- és designipari megjelenéseket, és a belföldi szervezeteket.

Ehhez és az ügynökség marketing- és kommunikációs tevékenységéhez egy-egy új állami gazdasági társaságot hoznak létre, egyenként 150 millió forintos forrásból.

Tavaly december elején az ügynökség divatipari marketing igazgatósága

#hellodivat

elnevezéssel divatipari stratégiai napot tartott, hogy a divatszakma hazai képviselőivel közösen alapozza meg egy átfogó, a magyar divatipar minden területét érintő stratégia létrejöttét. A konferencián jelentették be, hogy a magyar divatipar 5 éves stratégiáján dolgoznak.