Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csongrádba kell menni az ország legnagyobb fizetéséért

Csongrádba kell menni az ország legnagyobb fizetéséért

A dél-keleti országrészben lehetett találni a legjobban jövedelmező állást tavaly. Ez alighanem a dél-magyarországi olaj- és földgázmezőkkel lehet összefüggésben.

Ma Magyarországon Csongrád megyében találni a legjobban jövedelmező állást. Ez alighanem a dél-magyarországi olaj- és földgázmezőkkel lehet összefüggésben. Az Mfor.hu KSH adatok alapján készített összesítése szerint a déli megyében bányászat, kőfejtés ágazatban dolgozók részesültek a legmagasabb átlagos nettó fizetésben. Ez havi 590 211 forint volt. Itt tárható fel az ország energiahordozó ásványkincseinek egy jelentős része. Az itt dolgozókat a jelek szerint rendesen meg is fizetik.

A második legjobban fizető állásért Tolna megyében kell menni. Ott a villamosenergia-ágazatban kínáltak tavaly nettó 532 012 forintot. Ahogy Csongrád megye esetében, úgy itt is meghatározható az a foglalkoztató, aki ilyen bőkezű tud lenni a dolgozóival. A Paksi Atomerőmű lehet az a hely.

A lap gyűjtése szerint a harmadik helyen – talán meglepetésre – Békés megye végzett. Itt is akadt villamos-energia érdekeltségű vállalkozás, amely 475 133 forintos nettó jövedelmet biztosított. Ez tűnik azonban a legnagyobb talánynak, mert ide nem nagyon lehet olyan céget vagy szolgáltatót találni, amelyikhez köthető lenne ez a bér.

Pest megye negyedik helyét már sokkal könnyebb magyarázni. Az itt működő, szintén villamos-energiával foglalkozó társaságoknál nettó átlag 446 134 forintos volt a bér, ami jó volt erre a pozícióra.

Szót érdemel az ötödik helyezett. Ez ugyanis Fejér megyéhez köthető. Az itt működő kőfejtők, bányászattal foglalkozó vállalkozások, illetve alkalmazottaik nettó átlagos havi fizetése 443 559 forintra rúgott tavaly. Mindezt azért kell kiemelni, mert a miniszterelnök Orbán Viktor családjának pont itt és pont ebben az ágazatban van érdekeltsége.