Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tarantino élete hibájának tartja, hogy Uma Thurman autóbalesetet szenvedett miatta

Tarantino élete hibájának tartja, hogy Uma Thurman autóbalesetet szenvedett miatta

Uma Thurman egy hosszú interjúban mesélt néhány napja arról, hogy miként zaklatta őt Harvey Weinstein a Ponyvaregény forgatása idején, és hogy miért romlott meg a viszonya Quentin Tarantinóval, amikor a Kill Bill forgatásán autóbalesetet szenvedett.

Thurman nem akarta megcsinálni a fenti autós jelenetet, mert nem bízott az autóban, és kérte Tarantinót, hogy inkább kaszkadőr csinálja, de a rendező hajthatatlan volt. Thurman végül csúnyán megsérült, a nyaka azóta is fáj, ahogy a térdei is, a viszonya pedig sosem volt ugyanolyan többé Tarantinóval, mint korábban, pedig a rendező a múzsájának tartotta a színésznőt.

Most Quentin Tarantino a Deadline-nak adott szintén elég hosszú nyilatkozatában árnyalta a képet.

„Semmit sem bánok annyira az életben, mint hogy hagytam, hogy megcsinálja azt a jelenetet” – mondta Tarantino még mielőtt a történtek részletes elmesélésébe fogott volna. Felelősnek tartja magát az esetért, de nem azért, ami elterjedt róla az interjú után, hogy üvöltözve kötelezte volna Thurmant arra, hogy üljön be a kocsiba és csinálja meg a jelenetet.

Tarantino elmondta, hogy tudta, hogy Thurman nem gyakorlott sofőr, ezért automata váltósra cserélték ki az autót a jelenethez, azt is tudta, hogy Thurman aggódik, ezért mielőtt forgatni kezdtek volna saját maga ment végig az útvonalon a kocsival, hogy meggyőződjön róla, az útvonallal sincs probléma és az autó is rendben van, meg tudja csinálni a színésznő a jelenetet.

Azt mondta, Thurmannel már csak azért sem üvöltözött, mert az incidens idején már nagyjából egy éve dolgoztak együtt a filmen, tudta, hogy ilyen viselkedéssel nem lehet célt elérni a színésznőnél, másképpen lehet vele hatékonyan beszélni.

A nap végén jártak, és amikor összeállt minden a jelenethez, akkor úgy döntöttek, hogy nem keletről nyugatra, hanem nyugatról keletre hajtanak végig a jelenetben a fasoron, mert úgy jobbak lesznek a fények, a végeredményen pedig nem változtat a dolog. Tarantino ezt a döntést tartja az igazán nagy hibájának, vagyis azt, hogy nem ment végig még egyszer az úton. Mert ami az egyik irányból könnyed kis kocsikázás volt, az a szűk fasoron a másik irányból végighajtva egy trükkös kis kanyarral megtoldott út lett, a videón is látszik, hogy van egy kisebb kanyar az útban mielőtt Thurman elveszit a kontrollt az autó felett, ami egyébként nagyjából 50 km/h-val haladt a jelenetben.

Tarantino a történteket elemezve arra jutott, hogy az útvonal megfordításáról szóló döntése volt, ami a végzetes hibához vezetett, és ezért sajnálja nagyon az egész helyzetet, mert ha alaposabb, akkor elkerülhették volna a balesetet.

Az interjúban azt mondja, a New York Times cikkében azért nevezik meg csak őt felelősnek, mert az eset további felelősei, akik benne voltak a döntésekben, köztük Harvey Weinstein producerrel, az ügyvédeiken keresztül elérték, hogy kihúzzák a nevüket a New York Times cikkéből, így egy személyben neki kellett elvinnie a balhét.

Borítókép: Gabriel Olsen/FilmMagic/Getty Images