Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ami nem látszik, az nincs: az Echo tévé eltüntette a diáktüntetés szóvivőjével készült interjút

Ami nem látszik, az nincs: az Echo tévé eltüntette a diáktüntetés szóvivőjével készült interjút

Velkovics Vilmos műsorvezető a beszélgetésben leuralta a 17 éves Kálló Dánielt, amiért rengeteg kritika érte a csatornát és az interjú készítőjét.

Mint ismert, az Echo tévé Napi aktuális című műsorába meghívták a 17 éves Kálló Dánielt, a Független Diákparlament szóvivőjét, a legutóbbi diáktüntetés egyik szervezőjét. Azonban a műsorvezető, Velkovics Vilmos olyan szinten leuralta interjúalanyát, hogy tényleg rossz volt nézni, amit művel. Az interjúval tulajdonképpen egy gyerek megalázását adta le a tévécsatorna.

Ugyanis Velkovics folyamatosan kötötte az ebet a karóhoz, és az oktatás helyett többször is arra kérte Kállót, hogy elemezze a tüntetésre való felhívásuk egyik mondatát. Majd Velkovics lekicsinylően azt mondta, hogy egy felhívást sem tudnak megfogalmazni, és hogy azért akarnak kevesebbet tanulni, hogy többet bulizzanak és videojátékozzanak. És amúgy is, ők az összmagyar diákság igencsak kicsi hányadát képviselik, úgyhogy ne nagyon pattogjanak.

Mindezért teljesen jogosan nekiugrott az egész internet a csatornának és a műsorvezető Velkovics Vilmosnak is. Ráadásul Velkovics külön is házhoz ment a pofonért, amikor azt találta mondani a Keménymag című műsorban, hogy

„újraforgatja a BBC Akhilleusz kalandjait, az Odüsszeuszt”.

Amivel egyetlen mondaton belül sikerült neki olyan hibákat elejtenie, amik egy gimnázium első osztályos diákjának is kínosak, nem még egy arrogáns, szerencsétlen diákot megalázó műsorvezetőnek. Hiszen Akhilleusz Homérosz Iliászának a főhőse, Odüsszeusz pedig a szintén Homérosznak tulajdonított Odüsszeia főhőse. Olyan, mintha Velkovics azt mondta volna, hogy

„az Echo tévé leforgatná Orbán Viktor kalandjait, a Mészáros Lőrincet”.

Azonban időközben valami történt a tévé szerkesztőségében, ugyanis elérhetetlenné tették – jelen állás szerint privát videó – az Echo YouTube-csatornájáról a Kálló Dánielről készült felvételt, és a honlapjukon sem lehet megtalálni. Írtam egy levelet az Echo tévének azzal a kérdéssel, hogy mi az oka a videó eltávolításának. Ha válaszolnak, frissítem a cikket.

Amíg a válaszra várnak, nézzék meg a 444 által felfedezett Csoki & Hipo-verziót, amelyben Velkovics Vilmos Kálló Dánielnek szánt kérdéseit Orbán Viktor kapja meg, aki a Soros-tervet lobogtatja közben:

Orbánt durván kiosztják az ECHO TV-n

Riporter: Velkovics Vilmos Műsor: Napi aktuális