Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tizenötmilliárd forinttal pózolt a honvédelmi miniszter

Tizenötmilliárd forinttal pózolt a honvédelmi miniszter

Ez a honvédség történelmi fejlesztésének és fejlődésének fontos állomása – így mutatta be a honvédelmi miniszter a kecskeméti honvédségi bázison azt a két Airbus A-319-es szállítógépet, melyet használtan, mintegy 15 milliárd forintért vásároltak, és amelyek korábban a csődbe ment Air Berlin flottájában repültek.

A gépek korábban az időközben csődbe ment Air Berlin flottájában repültek MTI Fotó: Ujvári Sándor

A két szállítógép – melyeket újkori, 70-80 milliós árukhoz képest használtan féláron szereztek be – vásárlása a “Zrínyi 2026” haderőfejlesztési program része – mondta a miniszter az MTI tudósítása szerint. A jövőben 100 új busszal, továbbá más repülőgépekkel és helikopterekkel is gyarapodik majd a honvédség.

Simicskó István honvédelmi miniszter az egyik Airbus A319-es fedélzetén MTI Fotó: Ujvári Sándor

A gépek már nem okoztak nagy meglepetést, miután decemberben a csehországi Ostravában már lencsevégre kapta egy helyi amatőr repülőgépfigyelő az egykor az azóta csődbe ment Air Berlin flottájába tartozó egyik Airbus A319-est. Lázár János miniszter korábban közölte: ezek nem kormánygépek, bár arra is lenne igény.

Címlapkép: A két Airbus A319-es csapatszállító katonai repülőgép egyike (hátul) Kecskeméten 2018. február 2-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor